Prins Harm & Adjudant Joost

We zijn in één lange feesttrein gestapt

Voorop in de polonaise bij de Nölers lopen dit jaar twee rasechte Cuijkenaren: Harm Verbeten en Joost Joosten. Uitverkoren als Prins Harm d’un Urste en adjudant Joost. Elf vragen.

1. Wie zijn jullie? Prins Harm: “36 jaar, vriendin Laura, werk op de ambulance, reis graag, muziek, duiken.” Adjudant Joost: “Volleybal is mijn passie, ook 36 jaar, werk bij Sandôme, getrouwd met Marlous en twee kinderen Lonne en Boan.”

2. Lang geheim moeten houden? Joost: “Op woensdag 29 juni wisten we het al. Ik had het makkelijk, werd nooit genoemd.” Harm. “Tot 15 oktober nergens last van gehad, behalve mijn vriendin met de kermis. Maar bij het feestje Fullhouse werd er flink op me ingepraat.”

3. Wat hebben jullie met carnaval? Harm: “Héél veul. Jeugdraad van de jonge Nölers, Boink, vijftien keer de Elfkroegetocht gereden, een keer gewonnen. Optocht en ik houd wel van een feestje.” Joost: “Als kind ging ik met pa en ma mee, die waren actief bij de Nölers. Daarna vierde ik nog alleen op zondag carnaval. Alles voor de sport over, hè.”

4. Hoe gaat het tot nu toe? Joost: “Je maakt nu het hele voortraject richting Carnaval mee. Erg leuk. Veel recepties waar ik nog nooit geweest was.” Harm: “Het is een hele andere manier van Carnaval vieren dan wij gewend zijn. Maar het is volop genieten.”

5. Super toch? Harm: “Jazeker, we zijn heel goed opgevangen binnen de Nölersgroep. Het is alsof we op één lange feesttrein zitten.” Joost: “We zijn in het carnaval van de Nölers gestapt. Het is hartstikke gezellig.”

6. Nog een persoonlijk tintje? Joost: “Ik vind dat grote bord bij de rotonde wel gaaf.” Harm: “Onze facebookpagina hebben we een boost gegeven. Social media hoort bij het Carnaval van de toekomst. Maar liefst 1200 onderscheidingen één voor één door ons ingebrand.”

7. Hoogtepunt? Harm: “Voor mij is het één lang hoogtepunt. Misschien wel de optocht?” Joost: “Eén er van wordt beslist het openingsbal op zaterdagavond.”

8. Houden jullie elkaar in de gaten? Joost: “We gedragen ons niet anders dan als we uitgaan. Ken Harm heel erg goed, hij mag iets vaker ‘nee’ zeggen.” Harm: “We staan even hoog op de troon. Joost heeft de leus bedacht en staat naast me als een geweldige vriend en adjudant.”

9. Drinken? Eten? Harm: “Bier en vet eten. Daar zit kracht in.” Joost: “Drink normaal nooit, dus altijd fris. Alleen Carnavalszondag een goed pilsje. Ik ga ook voor vet.”

10. Aswoensdag wakker worden? Joost: “Het is niet uitgesloten dat ik het nog een keer wil overdoen.” Harm: “Ik denk dat ik het er moeilijk mee zal hebben en dat ik er graag nog een dag aan vastgeplakt had.”

11. Jullie lijfspreuk: ‘Van ‘s-Gooier tot Prins, carnaval is vur iedere mins’. “De spreuk kwam er spontaan uitrollen omdat we al jaren tijdens de optocht op de ’s Gooiwagen staan. Mooi dat er ook nog een diepere dimensie in zit. We gaan er voor!”

Interview: Cuijks Weekblad
Foto: Patrick Bongartz