Even bijpraten

Nölers, Nölerinnen en andere carnavalsliefhebbers,

We gaan dit jaar een bijzondere carnaval meemaken. Later zullen we elkaar herinneren aan het bijzondere carnaval van 2021. Die komt in het rijtje van de carnaval van 1991, die was aangepast vanwege de eerste Golfoorlog. En die van 1969, met de overvloedige sneeuwval die met name de optocht heel bijzonder maakte. En veel recenter, de carnaval van 2020, waarin de optocht tot tweemaal toe is afgelast.
En dit jaar gaat er dus geen enkel live evenement door. Maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niets gebeurt. We praten je hier bij over Nölers-TV, iedere carnavalsdag tussen 20 en 21 uur op Omroep Land van Cuijk. Op zaterdag heb je dan bij dezelfde omroep, tussen 12 en 13 uur kunnen genieten van “2uurkes vurraf” van onze Prinsen & Adjudanten club. En natuurlijk ga je genieten van het Kuukse elfkroegetocht bordspel, uitgebracht door de Kuukse elfkroegetocht. En als jullie dan allemaal ook nog de nölersvlag uithangen gedurende de hele carnaval, ziet het er ook nog een beetje vrolijk uit.
Maar goed, het blijft toch anders dan we zouden willen. We hopen dan ook elkaar volgend seizoen weer gezond en in levende lijve kunnen ontmoeten op een van onze evenementen.

Nölers-TV

Op Carnavalszaterdag, zondag, maandag en dinsdag, dus 4 dagen op een rij, presenteren de Nölers: “Nölers-TV”, een compilatie van hilarische carnavalsfragmenten, van zittingen, optochten, 11Kroegetocht en alles wat het Cuijkse carnaval zo leuk maakt. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de andere aspecten zoals sponsoren, sleuteloverdracht, mukverkiezing en de Nölers-mis. Deze fragmenten worden toegelicht door bijzondere gasten in onze Nölers studio.
Omroep de Valuwe, tekent voor de registratie en de shows worden dagelijks uitgezonden door omroep Land van Cuijk gewoon bij u op de kabel dus. Voor juiste zenderinformatie, zie https://omroeplvc.nl.

De uitzendingen zijn op alle carnavalsdagen, van zaterdag tot dinsdag te zien tussen 20.00 en 21.00 uur ’s-avonds. Alle carnavalselementen en evenementen komen aan bod, maar welk onderwerp op welke dag komt is nog een verrassing. Kortom….. iedere dag kijken!

Op ons Nölers YouTube kanaal kunt u daarna alles dan nog een keer rustig terugkijken. De Nölers zijn te vinden op https://www.youtube.com/user/denolerscuijk

Vlaggenactie

De Nölers vlaggenactie afgelopen december was een groot succes. Bijna 250 vlaggen hebben we uitgedeeld aan onze leden en sponsoren. Een mooi resultaat waarmee we kunnen zien dat carnaval leeft in Cuijk. We hebben nog een paar vlaggen over en komen daarom met een leuke actie:

Elke nieuwe aanmelding die we tot en met de Carnaval 2021 ontvangen, krijgt buiten het jaarspeldje 2021 ook nog een gratis vlag.
Max. 1 vlag per huisadres.

Weet je dus nog iemand die lid wil worden dan kan de aanmelding gedaan worden via https://denolers.nl/lid-worden/

Alleen samen kunnen we onze club nog groter maken. Carnaval vieren we samen, maar dit jaar apart!

Vlagprotocol “ De Nölers” 

Behandel de Nölersvlag met respect. De vlag verdient een goede vlaggenmast, geen bezemsteel.

  1. Hang de vlag goed op, de Nölerspoppen moeten met de kopkes naar boven hangen
  2. De vlag wordt met ceremonieel gehesen op carnavalszaterdag om 11.11 uur. Het ceremonieel bestaat uit drie keer “Alaaf” en een consumptie.
  3. Haal ‘m ’s-avonds binnen, jullie hoeven met de carnaval s nachts ook niet buiten te slapen (hoop ik)
  4. ‘s-Morgens na zonsopgang moet de vlag gehesen/opgehangen worden. Groet de vlag met drie keer ‘Alaaf” en een consumptie, om in de stijl te blijven van het Carnaval.
  5. Loop je door Kuuk en zie je een vlag, groet dan deze vlag met drie keer “alaaf”. De consumptie mag maar moet niet. Dit in verband met de APV.
  6. Je kunt natuurlijk ook aanbellen bij de eigenaar van de vlag en in de tuin de groet doen. Dan mag de consumptie weer wel. Denk aan de coronaregels. Niet meer dan 1 bezoeker.
  7. De vlag en de mast mogen natuurlijk versierd worden met ballonnen (rood, groen, wit), net zoals de rest van het huis.
  8. Het vlaghijsen mag ondersteund worden met muziek. Aanbevolen nummers: “Ik ben Nöler” of “Oooh Cuijk aan de Maas”.
  9. Geniet alle carnavalsdagen van de vlag, groet ‘m zoveel mogelijk met alles wat daarbij hoort (consumptie, liedje)
  10. Op Aswoensdag om 0.11 uur moet de vlag gestreken zijn en is Carnaval 2021 voorbij

Alaaf, Alaaf, Alaaf

Sociale media

Op sociale media zijn we druk doende om je op de hoogte te houden van alles wat wél plaats kan vinden carnaval. Zo zullen we via een livestream op Facebook op zaterdag 13 februari 2021 om 11.11 uur zullen geheel coranaproof en volgens het vlagprotocol de Nölersvlag hijsen, om hiermee carnaval 2021 in te luiden. Kijk dus vanaf 11.05 uur op onze Facebook pagina en zorg ervoor dat je online aanwezig bent bij deze plechtigheid.

Voor de volledigheid een overzicht van onze (sociale) mediakanalen:

Facebook: https://www.facebook.com/denolers

Instagram: https://www.instagram.com/denolerskuuk

YouTube: https://www.youtube.com/user/denolerscuijk

TWEE UURKES VURRAF KUUK 2021

De laatste zeven jaar is het een traditie geworden dat het Carnaval in Kuuk ingezongen wordt op carnavalszaterdag met Twee Uurkes Vurraf. Net voor de corona uitbraak was de laatste op 22 februari 2020. Heel veel Kuukse artiesten traden er op: de Kuukse Kèls, het duo Hetty en Conny, de Pronkzingers, Ingrid, Liek en Riek, de Kuukse Dèrkes, dweilorkest Ut word Wa, de Twee Gees, de Kuumers en nieuwkomers het Grüne Gild, Sandro Boschini en de Kuukse Hazes Glenn. In een afgelaaie tent voor café Goei Volluk kwamen ook nog een keer de beste drie van het Kwèkconcours zingen. De sfeer was er weer super gezellig. Adjudant Dries verrichtte zijn enige daad tijdens Carnaval: de onthulling van De StieR. Dit jaar geen Twee Uurkes live. Maar van de laatste Twee Uurkes Vurraf (2020 en 2019) is een compilatie gemaakt: Twee Uurkes Vurraf 2021. Deze wordt uitgezonden op Omroep Land van Cuijk op carnavalszaterdag 13 februari van 12.11 tot 13.00 uur.

DE 36STE!  Het elfkroegetocht-bordspel!

De 36ste Kuukse elfkroegetocht is een uniek bordspel: DE36STE! Dit jaar komen we met z’n allen dus niet naar het centrum, maar halen we de elfkroegetocht in huis. En daarmee ook De Nölers. Net als een groot aantal andere typisch Kuukse zaken komt de enige echte Kuukse carnavalsvereniging uiteraard in het spel voor!

Tijdens DE36STE! rolschaats je aan de keukentafel langs de elf kroegen in Cuijk, de podia (met muziek!) en de hindernissen voor wedstrijdrijders. Je beleeft een volledige elfkroegetocht, drinkt je drankjes en krijgt uiteraard ook een stempelkaart om je nek. Maar let op: alleen voor de winnaars is er een felbegeerde onderscheiding!

De eerste druk van DE36STE was snel uitverkocht, maar de tweede druk is nog verkrijgbaar via de36ste.nl. Prijs (inclusief stickers, exclusief drankjes) is  € 33,33.