De Nölers uut Kuuk hebben een druk weekend voor de boeg…

Het was even wat stiller aan het Carnavalsfront. Na een enerverend en spectaculair Prinsenbal hebben onze Hoogwaardigheidsbekleders enigszins kunnen acclimatiseren. Maar in het weekend voor de Kerst komt de eerste grote test! Wellicht wat vroeger dan ‘normaal’ maar drukke agenda’s vragen soms om een flexibele planning.

Bij Partycentrum de Bond vinden op zaterdag 17-12 vanaf 19.00 uur het Prinsentreffen en op zondagmiddag 18-12 vanaf 15.00 uur (de zaal is open om 14.30 uur) het 5XK (KuuksKarnavalsKrakersKwekKonkoers) plaats.

Het Prinsentreffen op zaterdag is DE gelegenheid voor onze zusterverenigingen om Prins Harm en zijn Adjudant Joost te feliciteren met zijn uitverkiezing. Maar ook ander goei Nölersvolluk is van harte welkom. Er zijn vele betrokkenen die tijdens het Openingsbal op Carnavalszaterdag niet in staat zijn om even binnen te wippen. Maar die hebben wellicht wel even tijd om zaterdag acte de presence te geven om onze Prins en Adjudant alvast een handje schudden. Dus schroom niet als je even eruit wil..

Men kan genieten van een supergezellige avond waarbij grappen en grollen, gebaseerd op gedegen speurwerk in de doopcelen en CV’s van onze Gezagsdragers, soms tot daverende lachsalvo’s zullen leiden. Afgewisseld met ‘un möpke muziek’ door de diverse Hofkapellen en zwierig uitgevoerde garde- en showdansen door de Dansgardes wordt er een leuk programma voorgeschoteld.

Op zondagmiddag volgt dan het 5XK. Wat is tenslotte een Carnavalsvereniging zonder Carnavalskraker? Dit jaar binden maar liefst acht groepen de strijd aan om te bepalen wie deze bijzondere titel gaat veroveren. Wie volgt Ut Word Wa op? Dè Orkest is er helemaal klaar voor! Iedereen zingt op de live klanken van dit geweldige muziekgezelschap zijn bijdrage uit volle borst de zaal in!

Het zal voor de jury (Prins en Adjudant, Boerenbruidspaar en van iedere groep is er een afgevaardigde) weer een zware opgave worden om de juiste keuze te maken. Maar zoals telkenjare zal er ook gemor en geknars der tanden zijn. Bij welk evenement dan ook, ergens op deze wereld en op elk niveau, een jury doet het eigenlijk nooit goed. Dus bij deze alvast een dikke pluim voor de juryleden die toch deze zware taak op zich durven te nemen.

De deelnemers kunnen worden omschreven als ‘Ut Word Wa in Wijkaccomodatie de Nielt met een Zwabber(s)ende Hofkapel van de Raad van Elf van de Nölerkes en de P&A club van de Kuukse ZZP-ers!