Afscheid en aanstelling Vorst

Aan het eind van het seizoen bereikte ons ook het bericht dat Pieter Kuenen stopt als vorst van De Nölers. De drukke combinatie van het vorstschap met zijn eigen zaak heeft Pieter doen besluiten te stoppen.

Hoewel wij het zeer spijtig vinden dat hij vertrekt, respecteren wij uiteraard zijn keuze. Omdat wij vinden dat Pieter voor zijn inzet van de afgelopen jaren een groot publiekelijk afscheid verdiend, gaan wij ook hier mee wachten totdat een vorm van samenkomst weer mogelijk is.

De procedure van het zoeken naar een nieuwe vorst is direct in werking gezet na het aangekondigd afscheid van Pieter. Er is voor gekozen om de vacante functie openbaar te maken zodat iedereen binnen de vereniging de mogelijkheid had om zijn interesse kenbaar te maken. Er zijn meerdere kandidaten geweest die zich hebben aangemeld. Zoals het huishoudelijk reglement voorschrijft, is de Raad van Elf met deze kandidaten in gesprek gegaan. Zij hebben de uiteindelijke keuze, wie voorgedragen wordt aan het bestuur. Als het bestuur geen belemmeringen ziet, dan is de keuze definitief.

Niels Hendriks zal de nieuwe vorst worden van de Nölers. Vele van jullie kennen hem al als 60e Prins van De Nölers, pronkzitting deelnemer en lid van “UT Word Wa”. Wij zijn als bestuur blij dat wij in Niels een geschikte kandidaat hebben gevonden  die (zoals wij hem kennen) het vorstschap met hetzelfde enthousiasme als Pieter voortzet. Aangezien Pieter per direct zijn functie heeft neergelegd is technisch gezien Niels nu al de de vorst van De Nölers. Wel zal ook hij pas officieel geïnstalleerd worden wanneer samenkomen weer mogelijk is.