Succesvol 5xK

Op 14 januari gingen in een goed gevulde Kuukse Schouwburg, 6 groepen met elkaar “de strijd” aan om uit te maken wie zich de maker mag noemen van de enige échte Kuukse Karnavals Kraker 2023.

De deelnemende groepen waren: Haagsestraat, P&A Club, HNT, Dansgarde, Toebes Singers en De Zwabbers. Nadat per loting was bepaald in welke volgorde de groepen hun liedje mochten zingen, ging de wedstijd van start. Tussen de liedjes door werd ook stilgestaan bij vertrekkende en aantredende commissieleden en diverse andere bijzondere Nölers.

Ook werd deze avond traditiegetrouw de nieuwe editie van ons jaarboek De Nölers gepresenteerd. De eerste exemplaren waren uiteraard voor onze Hoogheden en Jeugdhoogheden, maar er kon ook geboden worden en CV de Eikels deed uiteindelijk het hoogste bod.

Nadat de groepen hun refreinen nogmaals ten gehore mochten brengen, werden de punten van de jury bij elkaar opgeteld. Prins Ricardo d’n Urste en Adjudant Jeroen mochten de winnaar bekend maken. Deze eer ging deze editie van het 5xK naar… de Toebes Singers! Met Haagsetraat op de tweede plek en De Zwabbers als derde, was de top drie compleet.

De Toebes Singers zien we dus terug op de Kuukse Zittingen.

© Photography by FotoCuijk.nl