Pronkzittingen 2017

Groot feesie bij de Nölers

Vijf zittingen van ‘Kuukse bodem’ bij de Nölers lieten de vele gasten onlangs volop genieten van zang, dans en buuts. Na de traditionele opening met het carnavalslied 2017 door de ZZP’ers gingen de beentjes hoog de lucht in met een gardedans van de dansgarde. Later bracht deze jonge groep nog een futuristische robotshowdans. De Nip (Marco van Teeffelen) ging zingend en vertellend herkenbaar met de zaal terug naar Kuuk 1980, het jaar dat hij zeventien werd. Sterke teksten en bekende melodieën van de groep Sixpack volgden. Zij brachten onder meer een ode aan culinair Cuijk.

Een glansrol was er voor de buut van Tinus (Maarten Hermens) uut winkelstraat de Molenstraat. Met een lach en een traan zorgde hij voor zeer vermakelijke reuring. Dat deed ook het Nölforum. Vermomd als de ‘Kuukse jeugd van tegenwoordig’ vulde zij de Homburgcampus en het Louis Janssenplein zeer sexy in. Volendam en haar palingsound kwamen uit de muziekkast bij een zeer amusant en fraai optreden van de Brillo’s. Gradus d’n Dreuge ( Rob Poel) haalde met zijn buut het verleden van Kuuk helemaal onderste boven.

Bekijk ook de foto’s van Arjan!

Afscheid de Kuumers

Onverwachts was het afscheid van de Kuumers. Vier mannen die hun ware “liefde” voor schonmoet jarenlang niet onder stoelen of banken hebben gestoken. Na 22 jaar en 21 optredens knalden zij d’ruut met een afscheidsreis per raket naar de eeuwige velden op de planeet Jupiler. De Pronksingers liet even alle sores voor “efkes kwiet” met twee leuke meedeiners. De finalebuut was voor Blonde Debby (Gerty van Lith) Zij stapte in bij de Prins als ambulancezuster en beleefde onderweg vele kolderieke avonturen.

Tussen alle spraakwatervallen waren er muzikale optredens van de hofkapel de Tröters (als bouwvakkers), Ut Word Wa (met een tijdmachine 15 jaar muziekverleden) en het huisorkest dè Orkest. Muzikaliteit van een hoog niveau. Nieuw en zeer verfrissend was het optreden van de piepjonge zangeres Iris (van deHam) Zij schitterde met twee liedjes waaronder eentje over de Prins van haar dromen. Een finale met alle medewerkers voor en achter de schermen beëindigde een afwisselende en wervelende carnavalsshow bij de Nölers.

Artikel door Cuijks Weekblad