Nölers Sprookje: van ’s-Gooier tot Prins

In deze woelige tijden blijken sprookjes toch nog te bestaan. Twee ’s-Gooiers, die al jaren over de Cuijkse straten zwerven tijdens de Carnavalsoptocht om aan kleingeld te komen, zijn uitverkoren tot Prins en Adjudant van Karnavalsgezelschap de Nölers.

Bekijk ook de foto’s van het prinsenbal.

Vorst Pieter en President Theo hielden deze avond de spanning er in, maar tijdens de onthulling werd duidelijk dat Harm Verbeten de 58e Prins van de Nölers is. Samen met zijn Adjudant Joost Joosten gaat hij vanaf nu voorop in het Carnavalsseizoen 2016-2017. In de zaal werd enthousiast gereageerd. Sommigen kregen weer een beetje hoop om ook een keer verkozen te worden tot heerser van het Nölersrijk, want sprookjes blijken toch te kunnen bestaan.

Aan het begin van de avond waren ook bij de Jonge Nölers de gezagsdragers al onthult. Jeugdprinses Donna Soekhoe en Jeugdadjudant Luc van Hagen gaan er bij de jeugd een echt feestje van maken. Tijdens de onthulling hielden zij er de spanning goed in, toen ze verkleed als zebra en leeuw dansend door de zaal gingen.

Ook Het Nölers Tussendoortje (HNT) liet van zich horen. Om iedereen te laten zien dat ze een gezellige, enthousiaste jongeren carnavalsgroep zijn, hebben ze een promofilmpje gemaakt. Dit filmpje kan iedereen bekijken op de facebooksite van Karnavalsgezelschap de Nölers. Zit je op de middelbare school en wil je op een gezellige, enthousiaste manier carnaval vieren, meldt je dan aan bij dit clubje.

Tevens werd op deze avond ook het nieuwe Boerenbruidspaar onthuld: Astrid Pluk en Gert-Jan Arts. Zij hebben maar liefst 7 getuigen om er zeker van te zijn, dat alles goed gaat tijdens hun bruiloft op Carnavalsmaandag.

Tussen al deze onthullingen door, lieten de meisjes van de Dansgarde zien dat ze heel hard geoefend hebben om op deze avond voor de eerste keer hun nieuwe dans te laten zien. Het resultaat mag er wezen, zeker als je bedenkt dat er 3 nieuwelingen binnen het groepje zijn. De Raad van 11 heeft samen met de Dansgarde laten zien dat we aan de start staan van een swingend seizoen. Hun enthousiasme spatte van het podium af.

Al met al een geweldige, gezellige avond voor iedereen.
We staan aan de start van een goed Carnavalsseizoen, zeker voor iedereen die in sprookjes geloofd, want:

VAN ’S-GOOIER TOT PRINS, CARNAVAL IS VUR IEDERE MINS!

Trienêtte van den Hoogen