Halfvasten Optocht

Met heel veel pijn in het hart, maar gedwongen door de weersomstandigheden hebben we de optocht op carnavalszondag moeten afgelasten. Nog nooit in de geschiedenis was dit gebeurd. Slechts één keer is de route ingekort “maar dat was in de beginjaren toen de sneeuw spelbreker was” aldus Theo Hoefs, voorzitter van de Optocht Commissie.

Snel na carnaval is er door de Optochtcommissie een inventarisatie gemaakt van de mogelijkheden om op 22 maart a.s. de optocht in te halen. “We realiseren ons dat de omstandigheden en sfeer anders zullen zijn maar we willen de deelnemers toch de mogelijkheid bieden om hun creatie alsnog te tonen, dus gaan we voor de 22e” vervolgd Theo Hoefs. Inmiddels zijn alle deelnemers geïnformeerd omtrent de veranderde datum en hebben de meeste ook aangegeven daadwerkelijk aan deze optocht deel te nemen.

Gezien het feit dat er reeds evenementen gepland staan op 22 maart zal de optocht om 14.49 uur (11 min voor drie uur) van start gaan en zal nagenoeg dezelfde route volgen. Vanaf 17.00 uur zal de prijsuitreiking in de Schouwburg plaatsvinden.

De Optocht Commissie is druk bezig alle losse eindjes aan elkaar te knopen en zal zeker via social media nadere berichtgeving verzorgen. Mochten er toch nog vragen zijn, neem dan gerust contact op via optocht@denolers.nl.