De Nölers presenteert kopmannen

Tijdens een ingelaste vergadering heeft carnavalsgezelschap de Nölers een voorzitter en president gekozen. De vereniging is ook overgegaan van een stichting naar een vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid. Cuijkenaren Rob Stoll en Barry Kaal zijn respectievelijk voorzitter en president geworden.

CUIJK – Ruim een jaar is de Cuijkse vereniging bezig geweest om de stichting soepel te laten overgaan in een verenigingsvorm. De gedachte is dat bij een stichting de betrokkenheid, het meedenken, het samendoen toch anders voelt dan bij een vereniging. Het doel is om krachten te bundelen van eenieder die het carnaval in Cuijk een warm hart toedraagt. Rob Stoll (53): “Ik woon nu vijf jaar in Cuijk en wilde graag bestuurlijk actief zijn in de samenleving van Cuijk. Ik ben geboren in Millingen aan de Rijn en werk bij verschillende bedrijven als manager veranderingsprocessen. Deze uitdaging wil ik graag aangaan om ook bij de carnavalsvereniging als voorzitter deze omslag te verwezenlijken. Mijn stijl is dat ik recht door zee ben en graag ga voor duidelijkheid. De commissie die verantwoordelijk was voor de opvolging van de voorzitter/president (Theo Hoefs) besloot de twee functies te scheiden en de commissie vroeg mij om voorzitter te worden. Ik ben geen echte carnavalsvierder, maar ben wel zoveel mogelijk aanwezig. Ik ga me richten op de voortgang van de vereniging en Barry staat dichter bij de praktijk. Onze sterkte kanten worden zo benut en wij vullen wat dat betreft elkaar aan.” Barry Kaal (41) was in 2016 Prins Carnaval en wordt nu president: “’Mijn taak zal vooral van ceremoniële aard zijn zoals dat zo mooi klinkt. Ik sta heel dicht bij het geüniformeerde gezelschap en zal regelmatig het woord voeren namens de vereniging. Daarnaast zal ik de prins en adjudant begeleiden. Met deze constructie proberen we het beste in elkaar naar boven te halen.” De leerkracht VSO Werkenrode heeft er veel zin in: “De afgelopen weken hebben Rob en ik intensief contact gehad en onze rollen doorgesproken. Samen met onze leden proberen we het carnaval in Cuijk nieuw elan te geven. Het komend carnavalsseizoen wordt een overgangsjaar. Voor juni 2018 zullen we samen met de leden ook een visie ontwikkeld hebben waar we met het Cuijkse carnaval naar toe willen.” Bij deze ‘oprichtingsvergadering’ waren ruim veertig mensen aanwezig. De komende tijd staat in het teken van ledenwerving en het nieuwe carnavalsseizoen. “De Vinkaarten en All-in kaarten verdwijnen. Daar wordt eenieder van op de hoogte gesteld. Onze leden hebben voortaan voordelen uit hun lidmaatschap. Ieder kan een kaartje kopen voor de pronkzittingen of de boerenbruiloft.

Bron: Cuijks Weekblad

Door: Jos Janssen
Foto: Marco van den Broek

Lid worden?

Voor slechts €17,50 maak je deel uit van onze vereniging. Je wordt daarmee uitgenodigd voor de algemene ledenvergadering in juni. Ook heb je als eerste de kans om een voorkeursdatum op te geven voor de pronkzitting. Daarnaast ontvang je ons jaarboek “De Nöler” en krijg je korting op een Nölersevenement. Dit jaar is dat gratis entree op ons openingsbal op de zaterdagavond met de carnaval. Lid worden kan door je aan te melden via ledenadministratie@denolers.nl.